Ajankohtaista

Varastotilanne 2/2011

Kaikkea vielä saatavana joskin oljet alkavat käydä vähiin. Varmista rehujen riittävyys kevääksi ja kesäksi tekemällä varaus nyt.

laatuheinaa-logo

Tuotteet

Heinäntuotanto


Heinän ensimmäinen sato korjataan kuivaheinäksi noin 10 kilon paaleihin. Sadonkorjuu ajoittuu juhannuksen ja heinäkuun alun välille, ennen heinän kukintaa. Loppukuivausta varten on kolme varastokuivuria, joissa heiniä kuivataan puhaltimien avulla noin yksi viikko. Kun heinä on kuivaa -- kosteus noin 10 % -- paalit peitetään huolellisesti ja varastokuivurin puhaltimien ilmanottoaukot suljetaan. Rehuanalyysiä varten on otettu näytteet pellolla karholta jo ennen paalausta.

Toinen sato korjataan säilöheinäksi ja paalataan suureen noin 500 kilon kanttipaaliin sekä kääritään 12-kertaiseen muoviin.

Nurmet ovat pääasiassa timotei-nurminataseosta, suhteessa 80 – 20.

Heinää toimitetaan tilalta ympäri vuoden: enintään 50 kilometrin säteellä traktorilla, pitemmät matkat autolla.

Asiakkaat voivat hakea heinäpaalinsa tilalta myös itse. Uusi varastomyymälä otetaan käyttöön syksyllä -11. Viljelijän kanssa on mahdollista laatia tuotantosopimus tulevasta sadosta.

Karkearehut:

Kuivaheinä 10 kilon paaleissa, kaikki kuivurikuivattua, kosteus noin 10 %. Sopii hevosille, naudoille, lampaille, vuohille, jyrsijöille sekä riistalle.

Säilöheinä, syyssatoa noin 500 kg:n kanttipaaleissa, koko 1,2x0,7x1,6 m, kosteus 25-45 %. Sopii parhaiten hevosille.

Kauranolki , pikkupaaleissa noin 9 kg/paali. Mahdollisuuksien mukaan varastokuivattua. Sopii sekä kuivikkeeksi että ruokintaan. Ei käytetä kemiallista laontorjuntaa.

Väkirehut:

Kaura, puhdistettua (= lajiteltua ), pakkausvaihtoehdot 30 kg:n pikkusäkki yksittäin tai lavoittain sekä suursäkki 600 kg.

Paljasjyväinen kaura ( eli Kuoreton kaura), hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus huomattavasti korkeammat kuin tavallisen kauran. Hlp lähes 70 kg ja valkuainen noin 20 %. Eri kasvi kuin kaura.

Arpalahden siemensekoitus, paljasjyväisen kauran ja rypsin sekoitus pihapiirin ulkolintujen ruokintaan, pakkauskoot 1 kg ja 4 kg.